zaterdag 20 januari 2018

Geld verdienen met cryptocoins


Handelen in cryptocoins (bitcoins en altcoins) kan een erg winstgevende bezigheid zijn omdat het relatief weinig investering vergt. Waarop moet je letten?

Onwaarschijnlijke rendementen

Nu de rente op onze spaarrekeningen anno 2018 op een historisch dieptepunt is aanbeland, zijn veel mensen op zoek naar andere verdienmodellen. De handel in bitcoins en altcoins biedt dan grote kansen. De successen worden in de (social) media dagelijks breed uitgemeten en spreken erg tot de verbeelding. Er is sprake van onwaarschijnlijke rendementen, maar je zult je de materie wel enigszins eigen moeten maken.

Bitcoin en blockchain-technologie

De meest aansprekende munt is uiteraard de bitcoin, een digitale valuta gebaseerd op de blockchain-technologie. Moet je nu als leek bekend zijn met alle in en outs van deze technieken om geld te verdienen? Het antwoord is nee. Oké, hoe meer je ervan weet, hoe beter. Want er bestaan ook talloze valkuilen. Veel belangrijker is dat je je weg weet te vinden in allerlei praktische zaken die de bitcoinhandel omgeven:


 • de koop en verkoop van je coins;
 • de opslag ervan in een wallet (beurs);
 • technieken en hulpmiddelen om te traden in cryptocoins.


In welke coins kan je handelen?

Er is uiteraard de originele Bitcoin waarmee het succesverhaal startte. Maar inmiddels zijn er vele honderden afgeleide coins, ook wel altcoins genoemd. Al die coins maken in meer of mindere mate gebruik van dezelfde blockchaintechnologie, alleen de accenten liggen anders. Enkele bekende altcoins zijn bijvoorbeeld:


 • Ethereum;
 • Ripple;
 • Litecoin;
 • Dash.

Waar kan je coins kopen?

In beginsel bestaan er drie manieren om aan cryptocoins te geraken:

 • via online wisselkantoren zoals BTCdirect, Bitonic of Anycoin Direct en Litebit;
 • op bitcoin-ruilbeurzen;
 • door aankoop bij andere gebruikers.

Handig is het als je in euro’s kan betalen en via iDEAL kan afrekenen. Een veel verbreid misverstand is overigens dat de handel in bitcoins een volstrekt anoniem gebeuren is. Wie zich aanmeldt bij een aanbieder van cryptocoins moet zijn identiteit uitgebreid aantonen.

Traden met cryptomunten

De ervaring in de afgelopen jaren was dat je met een relatief kleine investering al gigantische winsten kon behalen. Daarvoor hoefde je niet veel te doen. De waarde van je coins steeg als het ware vanzelf. Maar wie nóg sneller resultaat wil zien, kan uiteraard ook overwegen om te traden in cryptocoins. Ook dan zijn er tal van aanbieders op de markt. Maar traden met coins is een activiteit die toch de nodige bedrevenheid vereist. Een absolute aanrader in dat verband zijn de online-clinics: ‘Handelen met Bitcoins en altcoins’, gepresenteerd door Roelf Sluman.

Goede webtradersoftware en inzicht in candlesticks

Persoonlijk zou ik iedereen die in cryptocoins wil traden twee dingen willen aanraden:

 • een geschikte webtrader (software) om de koersontwikkeling nauwgezet te kunnen volgen en snel te kunnen  handelen. Ik maak in dat verband zelf gebruik van een gratis demo-account van Plus500;
 • verdiep je in het fenomeen ‘candlesticks’, de grafische weergave van de koersontwikkeling met een goede voorspellende werking. Ook hiervan zijn op Youtube zeer leerzame instructievideo’s te bekijken.

Ik wens iedereen veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten