maandag 5 oktober 2015

Ideeën voor passief inkomen


Passief inkomen vereist ook op het internet veel werk. Verduidelijkt wordt hoe je dat het beste doet en ook wordt er inspiratie geboden voor de eerste stappen.


Passief inkomen: inkomen op de automatische piloot


De hoop op het snelle geld drijft elke maand duizenden gebruikers in de armen van handige lieden die met dubieuze methoden een passief inkomen beloven. Ze poseren voor luxe vakantieverblijven en grote droomjachten, en suggereren de ultieme lifestyle. Hun strategieën zijn beschikbaar als dure e-boeken of cursussen, maar zelden effectief. Geld verdienen alleen diegenen die eveneens dubieuze strategieën ontwerpen en aan anderen het grote geld voorspiegelen.


Geld verdienen zonder te werken? 


Ieder van ons heeft ze wel eens gezien, kreten als "Geloof me, ook jij kunt in een zeer korte tijd heel veel geld verdienen!"  Sorry, maar geld verdienen zonder te werken, dat gaat niet. Het succes van deze lieden en hun "strategieën" is voornamelijk gebaseerd op bedrog. Maar anderzijds treft ook hun klanten schuld, die vaak in een wanhoopspoging en met ondoordachte reacties reageren op dergelijke beloften van het grote geld.

Passief inkomen genieten is niet onmogelijk 

Hoewel de term "passief inkomen" dus een slechte reputatie geniet door de loze beloften van malafide figuren, is het niet onmogelijk om passief inkomen te genieten. We verdienen allemaal passief als we geld naar de bank brengen en er rente voor ontvangen. Ook al doet de inflatie vermeende winsten al snel omslaan in verliezen.

Maar geld sparen kunnen alleen degenen die geld hebben. En precies zo is het bij passief inkomen. Succes heeft alleen hij, die daarvoor de noodzakelijke voorwaarden weet te scheppen. Met welke strategieën, maakt daarbij niet uit. De voorwaarden blijven altijd dezelfde.

De theorie


Passief inkomen is inkomen op de automatische piloot, zo luidt de belofte. Maar hoe werkt dat? Als reactie op de vele dubieuze strategieën van degenen die voor droomachtige coulissen grote inkomsten beloven, hier de beginselen.


Arbeid

Wie een passief inkomen belooft zonder te werken, die liegt. Al jaren wordt tevergeefs gewacht op een geloofwaardige uitleg van degenen die het tegendeel beweren.

Omzet

Hetzij met eigen producten of met reclame, wie door hard te werken een goede basis creëert, zorgt in een volgende stap voor voldoende omzet.

Passief inkomen

De laatste stap gaat vaak gepaard met de grootste problemen. Alleen wie voldoende omzet kan behouden zonder te werken, verdient een passief inkomen. Het uiteindelijke doel is dan ook een zichzelf in stand houdend systeem.

De praktijk

Bovenstaande elementen vormen de basis van passief inkomen. Wie die kent, weet dat ook op het internet geen snel geld valt te verdienen zonder enige inspanning. Welke acties in het kader van een stappenplan aan de orde komen, zullen we onderstaand duidelijk maken. Degenen die enige inspanning niet afschrikt, zullen erdoor geïnspireerd raken.

Arbeid

Je inzet en je doorzettingsvermogen, met andere woorden je arbeid, bepalen het succes van je projecten. Maar in tegenstelling tot de gangbare opvatting, ontstaan alle inspanningen allang voor de eerste letter op papier komt of de eerste advertentie wordt getoond, namelijk bij het ontwerp. Dat is in veel gevallen de basis van succes.

Het is je verdere strategie die bepaalt wat je te doen staat:

  • kies je in een volgende stap dat de zoekmachines verkeer naar je website moeten genereren, dan zijn keyword-research en het zoeken naar de juiste trefwoorden je gereedschappen;
  • wil je daarentegen de noodzakelijke traffic kopen, dan is de voorbereiding sterk afhankelijk van het gekozen platform respectievelijk het gekozen netwerk.

Je zet dus in ofwel op de zoekmachines ofwel je koopt bezoekers. Andere organische bronnen zoals sociale netwerken vragen voortdurend je aandacht en inspanning, ook al is het project bedoeld om uiteindelijk te draaien op de automatische piloot.

Omzet

Evenals bij bezoekers (traffic) is er bij de omzet in feite sprake van twee gangbare tactieken, namelijk reclame en producten.

Adverteren: pay per click

Klassieker is vanouds adverteren, meestal in de vorm van banners. Het principe is eenvoudig: meer bereik betekent meer inkomsten. Een ander pluspunt zijn lucratieve doelgroepen. Een website over verstelwerk genereert uiteindelijk lagere advertentie-opbrengsten dan een professionele blog over financiële producten.

Affiliate


Affiliate is een van de meest gangbare manieren om geld te verdienen aan kleinere niche-websites en tegelijk is het een van de tegenspelers van Google AdSense. Hierbij beloont de adverteerder je voor verkopen of leads die via jouw website tot stand kwamen. Wie begint met een nieuw project, kan zich al ten tijde van het concept een idee vormen van de voorhanden affiliate programma', aangeboden door sites als Daisycon en Litebit.


Foto's en video's

Fotografen en filmmakers zijn niet per se aangewezen op klantopdrachten. Ze kunnen hun werk in plaats daarvan ook aanbieden op platforms zoals Fotolia of iStockphoto en publiceren op platforms als YouTube en Vimeo. Met de verkoop van stockfoto’s zijn soms maandelijkse inkomsten van meerdere honderden euro’s gemoeid.

Passief Inkomen


Op het internet circuleren de meest curieuze systemen voor automatisering van het eigen business-model. Bijzonder succesvol zijn vaak technisch veeleisende oplossingen. Die maken ingekocht bezoekersverkeer te gelde op honderden automatisch aangepaste landingspagina's en leiden de individuele gebruiker door een complex systeem van verschillende aanbiedingen. Duidelijk is dat het ook eenvoudiger kan. Als bijzonder succesvol bewijzen zich marketeers die verder denken dan de rest.Geen opmerkingen:

Een reactie posten